Ditró

Ismerd meg Ditrót!

A falu

Amikor Ditróba készülsz,  Erdélybe, a Gyergyói-medencébe indulsz. A falut Gyergyóditrónak is nevezik. A lakosság szinte kizárólag magyar ajkú. Magyarországról nagyon sokan utaznak ide, hiszen itt úgy érezhetik magukat, mintha csak hazamennének. De Romániából is sokan látogatják ezt a szép erdélyi vidéket, és távolabbi országokból is szívesen jönnek turisták, látogatók.

Látnivalók

A település egyik – szó szerint – kimagasló látványossága a hatalmas kéttornyú Jézus Szent Szíve Templom, amely már a szomszéd településről, nagyon messziről is látszik. Ez az ország legmagasabb kéttornyú temploma.

Emellett a főutcán van egy épület, amelyben egy állandó kiállítás kapott helyet Erdő háza néven. Ha valakit érdekel a természet, a helyi állatvilág, akkor érdemes ellátogatnia a kiállításra. Találkozhatnak itt medvével, gímszarvassal és még sorolhatnánk.

Közeli települések

Ditróhoz nagyon közel, nyugati irányban helyezkedik el Gyergyóremete, ahol egy csokigyár működik. A csokigyárnak van mintaboltja is, amely napközben szeretettel és ínycsiklandozó kézműves csokoládékkal várja a látogatókat. Rendkívül jó áron, akciós kínálattal, kedves kiszolgálással találkozhatunk itt. Érdemes felkeresni.

A falutól délre kicsivel több mint 10 kmre fekszik Gyergyószentmiklós. Errefelé juthatunk el a Gyilkos-tóhoz, a Békás-szoroshoz, de lefelé Csíkszereda felé indulva útba ejthető Zetelaka, vagy a Madarasi Hargita is.

Gyergyóalfalu irányába indulva Borzont után izgalmas hegyi úton kell átkelnünk a Bucsin hegységen át, hogy eljussunk Parajdra. Itt lehetőségünk van a parajdi sós fürdőzésre, vagy a sóbánya meglátogatására is. Ha félnénk, hogy unalmas lesz, meg fogunk lepődni, hiszen a föld alatti területen egy kész szórakoztató komplexum működik. Lehetőség van gyerekprogramokra – kalandpark, virtuális játékok, stb -, frissítő, klényelmi szolgáltatásokra is, mint masszázs, éttermek, borok, de akár templomba is mehetünk itt a föld alatt.

Parajdról könnyen megközelíthető  a szovátai Medve-tó, ahol nemcsak strandolni lehet, hanem kisebb túrákat is meg lehet ejteni a tanösvényeken.

Parajd felől délre indulva pedig felfedezhetjük Korondot, a fazekasság, a kerámiakészítés bölcsőjét, valamint megállhatunk Farkaslakán Tamási Áron szülőfalujában, a sírhantjánál is.

Várunk téged is szeretettel Ditróba!

Pihend ki nálunk magad, és töltődj fel a csodálatos természeti látnivalókkal, tradicionális ételekkel és a hamisítatlan, szívből jövő székely vendégszeretettel!

Fotó: Suciu Cristian, Ditró